Bitcoinin hintanäkymät ovat edelleen nousussa huolimatta pudotuksesta COVID-19-rokoteuutisista

Erittäin epävakaiden Bitcoin-hintatoimien jälkeen rokotteen aiheuttaman pudotuksen seurauksena salauksen kauppiaat selittävät, minne BTC on menossa seuraavaksi.

Bitcoinin (BTC) hinta on ollut erittäin epävakaa viimeisten 24 tunnin aikana. Kun Dow Jonesin teollisuuskeskiarvo nousi äkillisesti yli 800 pistettä, BTC syöksyi kultaan. Viiden tunnin sisällä neljän päivän huipun saavuttamisesta 15 840 dollarilla hallitseva kryptovaluutta romahti äkillisesti 6,5%. BTC: n korjaamisen jälkeen analyytikot ja kauppiaat ovat edelleen jakautuneet sen lähitulevaisuuden näkymiin.

Usean tunnin sisällä tapahtunut Bitcoinin lyhytaikainen vetäytyminen oli hyödyllistä BTC: lle kolmesta keskeisestä syystä. Ensinnäkin se neutraloi johdannaismarkkinat, jotka eivät ole enää ylikuumentuneet. Toiseksi se johti 16 000 dollarin vastustason terveeseen hylkäämiseen. Kolmanneksi se osoitti, että jopa huomattavan hinnanlaskun jälkeen ostajien kokonaiskysyntä pysyy ennallaan.

Pfizerin rokote neutraloi markkinat

9. marraskuuta Bitcoin laski jyrkästi 15 840 dollarista 14 805 dollariin, joka tapahtui pian sen jälkeen, kun Pfizer ilmoitti optimistisista COVID-19-lääkekokeiden tuloksista, testattuaan lähes 44 000 henkilöä ja osoittanut 90%: n tehokkuuden. Pfizerin ilmoituksen jälkeen Yhdysvaltain suurimmat osakemarkkinaindeksit nousivat noin 3%.

Odotettu läpimurto rokotteen kehityksessä sai Bitcoinin ja kullan nopeasti laskemaan. Pääoma lensi turvasatamasta ja arvovarastoista riskialttiisiin varoihin, kuten osakkeisiin, lyhyessä ajassa. Tämän seurauksena kulta kirjasi päivänsisäisen 4,5%: n pudotuksen, mikä on harvinaista sen koon mukaan. Se herätti halua osakkeisiin ja muihin riskialttiisiin omaisuuseriin, mikä antoi Bitcoin-valaille kertomuksen myydä.

Kun Bitcoin alkoi alun perin pudota, valaiden virtaus kryptovaluutanvaihtoon alkoi kasvaa. Tämä tarkoitti sitä, että korkean nettovarallisuuden omaavat sijoittajat, joilla oli paljon BTC: tä, myivät. Koska Bitcoin palautui takaisin yli 15 300 dollarin kuuden tunnin sisällä, valaat todennäköisesti ostivat takaisin halvemmalla. Suuntauksen perusteella on todennäköistä, että valaat käyttivät rokotteen aiheuttaman korjauksen kertomusta myydä vastarintana ja ostamaan halvemmalla.

Cointelegraphille puhuessaan Bitcoinin tekninen analyytikko Eric Thies sanoi, että Bitcoin on olennaisesti vaihdellut kahden tason välillä: 14 500 dollarin tuki ja 16 000 dollarin vastus. Bitcoin hylkäsi voimakkaasti lähestyessään 16 000 dollaria, mikä osoittaa, että 16 000 dollarin vastusalueella on suuria myyntitilauksia. Jos BTC näkee jonkin verran konsolidointia alle 16 000 dollaria, Thies totesi, että se olisi hyödyllistä ostajille:

„Olemme nähneet Bitcoinin rikkovan edellisen vuoden 2019 vastarintaa melkein kahden viikon ajan, ja hinnan vaihdellessa nopeasti 14,5 000–16 000 dollaria välillä sonnien on tarvittava vakauttamisjakso, ennen kuin kiihtymme nopeasti kohti vuoden 2017 korkeinta, 19 500 dollaria.“

Bitcoinin lyhytaikainen pudotus oli myös kriittinen futuurimarkkinoiden palauttamiseksi. Ennen pudotusta BTC-futuurisopimusten rahoitusaste suurissa pörsseissä oli selvästi yli keskimääräisen 0,01%. Tämä tarkoitti sitä, että valtaosa markkinoista kaipasi voimakkaasti Bitcoinia. Korjauksen jälkeen rahoitusosuus palasi takaisin 0,01 prosenttiin, mikä osoittaa, että futuurimarkkinat eivät ole enää ylikuumentuneet.

Mitä ketjun datapisteet sanovat

CryptoQuantin toimitusjohtajan Ki Young Ju: n mukaan Bitcoinin pitkän aikavälin näkymät ovat edelleen positiiviset. Ki kertoi Cointelegraphille, että valuuttakurssimuutosten keskiarvo osoittaa, että Bitcoin-markkinat ovat „edelleen vahvalla ostosalueella“. Vaihtovirrat osoittavat BTC: n määrän, jonka kauppiaat ja sijoittajat siirtävät pörsseihin. Kun tämä luku pysyy alhaisena, se viittaa tyypillisesti alempaan myyntipaineeseen pörsseissä.

Ki sanoi kuitenkin, että Bitcoinin pudottua BTC-virtauksia valaista on havaittu. Vaikka tämä on näennäisesti laskeva trendi, analyytikko huomautti, että valailla on taipumus myydä BTC: tä säännöllisesti härkätrendien aikana. Koska valaat etsivät likviditeettiä, he mieluummin myyvät, kun hinta nousee varmistaakseen, että markkinoilla on riittävästi ostajien kysyntää. Vaikka suuntaus voi olla laskeva, riippuen ihmisen käsityksestä, Ki sanoi, että on epätodennäköistä, että markkinatilanne kääntyisi toistaiseksi:

Hintojen laskun jälkeen valaat ovat vaihtaneet valuuttoja myöhemmin kahdesta syystä. Ensinnäkin, härkämarkkinoilla: Myydä se paikallisella korkeimmalla. He myyvät, kun yksityissijoittajat ovat aktiivisia pörsseissä. Toiseksi karhumarkkinoilla: „Myydä se, jos epätavallinen pelko-myynti tapahtuu. Sanoisin, että olemme asiassa numero 1. Meillä on vielä tilaa siihen asti, kun yksityissijoittajat ovat aktiivisia pörsseissä. „

Uusien ennätyksellisen korkeiden härkäajojen aikana on odotettavissa suuria pudotuksia

Analyytikot ja kauppiaat toistavat yleensä samanlaista kantaa siinä mielessä, että suuret laskut Bitcoin-härkätrendien aikana ovat normaaleja. Thies selitti odottavansa Bitcoinin saavuttavan uuden kaikkien aikojen korkeimman tason, 20 000 dollaria tammikuussa 2021 tai helmikuussa 2021. Thies kuitenkin korosti, että suuria laskuja on aina tapahtunut edellisten härkäjaksojen aikana. Jopa vuoden 2017 rallin aikana, kun BTC oli lähellä 20000 dollaria, BTC näki useita lyhytaikaisia ​​20–30% pudotuksia.

Jos Bitcoin jatkaa vakauttamista kunnollisella vauhdilla, Thies sanoi ostajien olevan turvassa suurelta pudotukselta. Ellei BTC näe matalampaa matalaa muodostumista, joka tapahtuu, kun BTC putoaa viimeisimmän pohjan alapuolelle, tekninen analyytikko sanoi, että BTC voisi välttää syvän korjauksen:

„Tässä vaiheessa näen BTC: n lyövän $ 20K tammikuussa tai helmikuussa, mikä merkitsee uuden“ kryptohärkäajon „varsinaista alkua. Härät hyötyvät kaikesta konsolidoinnista tai tällaisista jaksoista, koska se estää markkinoita ostamasta liian aikaisin. Härät ovat teknisesti kunnossa, kunnes näemme matalamman matalan tason, joka tässä vaiheessa olisi lähellä jopa 11,5 000 dollaria, mutta se näyttää olevan pieni todennäköisyys. „

Bullin tapaus Bitcoinille

Erilaiset ketjun tiedot osoittavat, että sekä kaivostyöläiset että valaat ovat myyneet BTC: tä. Kaivostyöläisten sijaintiindeksi CryptoQuantissa nousi vuositasolla korkeimmalle 5. marraskuuta, mikä osoittaa kaivostyöläisten kasvavaa myyntipainetta. Silti Bitcoinin hinta on pysynyt suhteellisen vakaana yli 15 000 dollaria viimeisen viikon aikana lukuun ottamatta useita päiviä.

Tämä suuntaus osoittaa, että uusien ostajien kysyntä kompensoi valaiden ja kaivostyöläisten myyntipaineita. Santimentin analyytikoiden mukaan noin 365 miljoonan dollarin arvoinen Tether (USDT) on siirtynyt pörsseihin päivittäin viimeisten seitsemän päivän aikana. Koska suurin osa sivumarkkinoilla olevista pääomista varastoidaan vakiomallisissa rahastoissa, se viittaa siihen, että markkinoille tulee uusia ostajia.

Lyhyellä aikavälillä kuitenkin metriikka, joka voi saada Bitcoinin vakiintumaan pidempään, on suhteellinen realisoitumaton tulos / tappio-indikaattori. Philip Swift, Look Into Bitcoin -alustan luoja, sanoi, että BTC leijuu indikaattorin „ahneuden“ alueella, joka pohjimmiltaan mittaa kuinka paljon realisoitumattomia voittoja sijoittajilla on tällä hetkellä.